Wat is VIRTUAL DATA ROOM? Wat betekent VIRTUAL DATA ROOM? VIRTUAL DATA ROOM betekenis – VIRTUAL DATA ROOM definitie – VIRTUELE DATA ROOM uitleg.

Bron: Wikipedia.org-artikel, aangepast onder https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/licentie.

Een virtuele dataroom (soms een VDR genoemd) is een online opslagplaats van informatie die wordt gebruikt voor het opslaan en distribueren van documenten. In veel gevallen wordt een virtuele dataroom gebruikt om het due diligence-proces tijdens een fusies en overnames, leningensyndicatie of private equity- en durfkapitaaltransacties te vergemakkelijken. Dit due diligence-proces heeft van oudsher een fysieke dataroom gebruikt om de openbaarmaking van documenten te bewerkstelligen. Om redenen van kosten, efficiëntie en beveiliging hebben virtuele dataruimten de meer traditionele fysieke dataroom op grote schaal vervangen.

Een virtuele dataroom is een extranet waartoe de bieders en hun adviseurs toegang krijgen via internet. Een extranet is in wezen een website met beperkte gecontroleerde toegang, waarbij gebruik wordt gemaakt van een beveiligde aanmelding die door de leverancier wordt geleverd en die op elk moment kan worden uitgeschakeld door de verkoper als een bieder zich terugtrekt. Veel van de vrijgegeven informatie is vertrouwelijk en beperkingen worden toegepast op het vermogen van de kijker om dit aan derden vrij te geven (door middel van doorsturen, kopiëren of afdrukken). Dit kan effectief worden toegepast om de gegevens te beschermen met behulp van digitaal rechtenbeheer.

In het proces van fusies en overnames wordt de dataroom opgezet als onderdeel van de centrale repository van gegevens met betrekking tot bedrijven of divisies die worden verworven of verkocht. In de dataroom kunnen belanghebbende partijen informatie over het bedrijf bekijken in een gecontroleerde omgeving waar de vertrouwelijkheid kan worden bewaard. Conventioneel werd dit bereikt door het opzetten van een bewaakte, fysieke dataroom in beveiligde gebouwen met gecontroleerde toegang. In de meeste gevallen kan slechts één team van bieders tegelijk toegang hebben tot de ruimte met een fysieke dataroom. Een virtuele dataroom is ontworpen om dezelfde voordelen te bieden als een conventionele dataroom (controle over toegang, bekijken, kopiëren en printen, enz.) Met minder nadelen. Vanwege hun verhoogde efficiëntie zijn veel bedrijven en industrieën overgestapt naar het gebruik van virtuele dataruimtes in plaats van fysieke dataruimten. In 2006 werd een woordvoerder van een bedrijf dat virtuele dealrooms oprichtte gerapporteerd dat het proces het biedingsproces met ongeveer dertig dagen verminderde in vergelijking met fysieke dataruimten.

Categories: Videos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
de_DEDeutsch en_USEnglish